98 poze   13876 vizite

AFACERE DE VIITOR

CULTURA MURULUI O AFACERE DE VIITOR

Cultivarea murelor este o activitate foarte profitabila pentru fermierul roman deoarece exista o cerere mare pe piata interna . Murele sunt foarte apreciate pentru proprietatile nutritive si intrebuintarile multiple. Se folosesc la prepararea de sucuri, dulceturi, gemuri, siropuri, concentrate etc.

Un singur hectar cultivat cu mure iti poate aduce castig pana la 40.000 de euro pe an, in conditiile in care cheltuielile nu depasesc 5.000 de euro.

Pentru inceput puteti incepe cu o suprafata mai mica, ideal ar fi sa incepeti cu o suprafata de 1000-2000 mp.
La aceaste suprafate de teren va trebuie 500-1000 euro pentru investitie in butasi.
Din anul III aveti un castig 4000-8000 euro care este un castig obtinut usor cu lucrari minime de intretinere a plantatiei de mur

Secretul afacerilor de succes cu mure este cat se poate de simplu: soiul folosit! Eu cultiv soiurile Thornfree si Triple Crown.

In medie, de pe un hectar se obtin pana la 20 de tone de mure, iar un kilogram se vinde cu 10-15 lei.

Pretul de vanzare pentru anul 2016 a pornit de la 16 lei in piata din Focsani, dar in functie de cantitatea solicitata, mai pot lasa la pret. Pretul en-gros nu a scazut prea mult fata de cel de anul trecut, a fost intre 8 si 10 lei kg

Daca vreti sa infiintati propria cultura de mure, iata secretele care stau la baza succesului afacerii:

Alegerea terenului

Cei care intentioneaza sa infiinteze o cultura de mure este important sa stie ca plantele nu sunt deloc pretentioase in alegerea solului, pot fi cultivate pe un teren pietros, argilos. Succesul plantarii se bazeaza pe modul in care pregatim terenul, pentru ca planta sa isi dezvolte radacinile. Solul trebuie sa aiba un pH usor acid, pH-ul optim fiind de circa 6,2-6,5.
Pregatirea solului

Pentru a avea succes in afacerea cu mure trebuie sa acordati o mare atentie pregatirii solului. Pentru a avea o rata de prindere cat mai mare a butasilor, trebuie eliminate ierburile perene si alte resturi din sol (pietre, radacini, etc), imprastierea unei cantitati suficiente de gunoi de grajd, apoi solul trebuie arat si discuit.

Plantarea butasilor de mur

Distanta intre randuri trebuie sa fie de 2.5-3 m intre randuri, iar intre plante, 1-1.5 m. Au nevoie de spatiu suficient pentru a inradacina si a se dezvolta. Atentie, distanta nu trebuie sa fie mai mica de 2,5 m intre randuri pentru ca veti avea nevoie sa intrati cu utilajele printre randuri, facilitand lucrarile de intretinere si de recoltare.

Tinand cont de clima din tara noastra, momentul ideal pentru plantarea materialului saditor este la sfarsit de toamna, in lunile octombrie si noiembrie sau la inceput de primavara, in martie si aprilie, inainte de intrarea in vegetatie.

Soiurile Thornfree si Triple Crown asigura o productivitate crescuta, de pana la 15 tone/ha, incepand cu anul 4. Se adapteaza bine la ger si seceta. In perioada de crestere intensa si dezvoltare a fructelor, plantele trebuie udate regulat.

Recoltarea murelor

Rcoltatul murelor incape de la inceputul lunii iulie pana spre sfarsitul lui septembrie.
caserole mure
caserole mure
caserola mure 1
caserola mure 1
muri inforiti
muri inforiti
vanzare mur.2
vanzare mur.2
vanzare mur.3
vanzare mur.3
mure Thornfree
mure Thornfree

Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.